onsdag 1 mars 2017

Dumb, dumber...


Ikväll sändes det andra programmet i serien där några svenska familjer ska koldioxidbanta. Dom här stackarna skickades iväg till Brasilien (!) där dom fick se hur regnskogar skövlades för främst soja-odlingar. Man sa inget om att väldigt mycket regnskog skövlas för att odla sockerrör (etanol) och palmolja (biodiesel), dom gröna drivmedel som ska ersätta dom fossila...

Det här är nog en av de mest korkade programidéer jag sett. Att först resa runt halva jorden för att sen med stor möda spara in en bråkdel av alla utsläpp man gjort..?? Vad lär vi oss av det..???

UPPDATERING; Nu har ytterligare två program sänts. En familj fick flyga till Kiribati och se hur havet eroderar stränderna på vissa platser. Man sa att våra utsläpp gör att havet dränker öarna. Det är inte sant, Kiribati stiger mer än havet och deras problem har istället med exploateringen av öarna att göra. I nästa program flögs en familj till Puerto Rico och fick uppleva hur bananplantager besprutades med gifter som påverkade lokalbefolkningen. Kopplingen till minskade koldioxidutsläpp lyste helt med sin frånvaro... Finns det närodlade bananer i Sverige..?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar