torsdag 28 maj 2015

Heja Lotta!


Inför det stora Klimatmötet i Paris i höst, borde svenska journalister läsa på lite och inte bara låta som papegojor. Lotta är en av få som försökt sätta sig in i turerna runt klimatfrågan och upptäckt att våra politiker är på väg mot ett stup... Läs hennes "Second opinion"

söndag 10 maj 2015

Vindtunnlar...


I Danmark ska man nu prova en ny form av vindenergi, där man kanaliserar vinden ner till markbaserade turbiner. (Länk) Om dom är så effektiva som man tror, kan dom ju faktiskt placeras i våra byggnader? Visserligen fortfarande osäker väderberoende energi, men när samtidigt batteritekniken utvecklas för att lagra större mängder elektricitet så kan opportunisterna sluta förstöra landet med sina trearmade banditer...

Trearmade banditer...


Vindkraftverk och enarmade banditer är båda från slutet av 1800-talet. Dom enarmade förbjöds i Sverige 1979 på grund av sociala och ekonomiska problem. Medan dom trearmade får subventioner trots att dom dessutom tillför en oöverträffad miljöförstöring!

söndag 3 maj 2015

Det enda hållbara med vindkraft, är betongfundamenten...


När Löfven talade på 1:a maj i Sundsvall, deltog också en grupp vindkraftsmotståndare med plakat och man överlämnade en begäran om ett moratorium mot fortsatt utbyggnad i Västernorrlands och Jämtlands län.

Det är ett 10-tal grupper av medborgare som har insett att deras hembygd är på väg att förstöras för alltid. Det finns ingenting som är hållbart med vindkraft, det är i själva verket det minst hållbara energislaget.

Borta med vinden...


Det blir fler och fler debattartiklar ju mer upptåg partiet som fick 5 procent av rösterna hittar på. Skatten på stabil kärnkraft och subventioner till väderberoende vindkraft bidrar knappast till någonting positivt för landet...