tisdag 25 november 2014

Våldtäkten av landsbygden...


Aldrig förr har Sverige sett en större miljöförstöring. Den har framförallt drabbat landsbygden, dess invånare, natur och djurliv, samt givetvis turismen. Den svenska vindkraftsutbyggnaden förstör möjligheterna för landsbygden att utvecklas, och politikerna verkar inte önska något hellre än att alla flyttar in till de stora tätorterna. Detta samtidigt som man vill ha ekobönder och närproducerad mat..?

Den som aldrig varit nära en vindkraftspark tycker kanske att det låter bra med förnyelsebar energi, men vindkraftverk låter inte bra. Dom låter illa. Ibland värre inomhus än ute, där vinden kan maskera dånet från vingarna. Att 150-200 meter höga snurror med lampor och blixtljus dygnet runt syns vida omkring bidrar inte heller till trevnaden. Och det är inte någon avgränsad företeelse, utan det byggs tusentals vindkraftverk, just nu tillhör Ångermanland de mest drabbade där Sollefteå Kommun har tagit emot exploatörerna med öppna armar. Vad invånarna säger och tycker struntar man högaktningsfullt i, det enda man verkar ta hänsyn till är om det skulle finnas rovfågelbon. Då kan man avstå från att bygga, men människor får finna sig i galenskaperna. För visst är det galet att vi ska bygga vindkraft när vi har ett elöverskott? Och sälja vindkraften till utlandet och lämna vinsterna till utländska exploatörer?

Det finns politiker som inte vill ha kärnkraft och menar att vindkraften måste finnas när kärnkraftverken tjänat ut? Men tyvärr har alla dagens vindkraftverk tjänat ut ungefär samtidigt som kärnkraften, så då blir det mörkt i landet om vi inte byggt ny kärnkraft. Men nu börjar det mullra ordentligt bland alla som drabbas av den onödiga vindkraften, här är ett par websidor där vi kan läsa mer; http://snurrigt.vildavastra.se och http://www.friavindar.se

Bilden är tagen av Anders Nilsson vid Rensjön nära Ramsele