måndag 27 januari 2014

Milda makter...


Trafikverket är ett mycket stort verk med mycket stora befogenheter. Som gjort för makthungriga opportunister. Artikeln i Dagens Nyheter visar att paragrafer och politik skapar tunnelseende. Den här mannen vill uppenbarligen bestraffa 4-hjulsdrivna bilar för att dom har en aning högre koldioxidutsläpp än 2-hjulsdrivna. För säkerhets skull gläntar han inte på dörren till kollegorna som sysslar med trafiksäkerhet. Det gör inte heller dom som vill förbjuda dubbdäck, dom pratar om hälsoeffekter på Hornsgatan och motiveras av besparingar på vägunderhåll.

Undrar om mannen på Trafikverket har ett enda gram kunskap i klimatfrågan, eller om han bara är en nyttig idiot? Med tanke på att koldioxidutsläppen inte har haft den effekt på klimatet som politikerna påstår, kanske det vore smartare för Trafikverket att tänka på trafiksäkerheten?

Här är en ögonöppnare från en pensionerad forskare om koldioxid, klick!

torsdag 16 januari 2014

"Klimatförändringarna"


En artikel i Nature tar upp "problemet" med att vi inte haft någon global uppvärmning sedan 1998, alltså under den tid då klimathotsindustrin blomstrat. Om inte annat är det roande att se en artikel där man faktiskt erkänner detta samtidigt som orakel som Johan Rockström envist upprepar att uppvärmningen inte bara fortsätter, utan till och med accelererar!

En av kommentarerna till artikeln säger; "So we are to believe that the same scientists who have trouble explaining past changes in the climate can predict future climate change?" Dessvärre är det inte många forskare som tror att människan orsakat någon påtaglig global uppvärmning, IPCC:s siffror om hur många som tror på hypotesen är rena falsarierna, baserat på ja-och-nej-frågor i stil med "har du slutat att slå din fru"...

söndag 5 januari 2014

Björn Lomborg skriver i The Telegraph...


Med tanke på att Björn Lomborg fortfarande tror på AGW så är han modig som sticker ut hakan gång på gång och kritiserar alla opportunister som göder sig på klimatbubblan. Den här artikeln innehåller en hel del intressanta siffror och fakta om vad det kostar oss medborgare.