onsdag 20 mars 2013

Vind vs vatten...



Vindkraftsbranschen riktar in sig på kärnkraften som så småningom ska ersättas och menar att vindkraft är alternativet. Det håller inte alla med om, egentligen ingen som inte är direkt involverad i vindkraftsbranschen.

Två debattartiklar tar upp ämnet i GP, det är vindkraftsindustrin mot Kungliga Vetenskapsakademin. Att man inte lyssnat mer på vetenskapen är både förvånande och förödande, vad har vi för politiker som aldrig sätter sig in i viktiga sakfrågor?

Inom parentes så kommer inget av alla de vindkraftverk som nu byggts att längre vara i drift när det blir dags ersätta det första kärnkraftverket..! Dom är alla skrotade då.

En drös med opportunister...



SvD har ännu en debattartikel där en rad företrädare för politik, NGO:s och företag får visa hur lite dom kan. Ska man vara snäll kan man kategorisera dom som nyttiga idioter, men samtliga borde veta bättre. Ett 70-tal kommentatorer vet bättre.

Visst kan det vara onödigt att slösa med energi, men av egen erfarenhet vet jag att täta hus går inte att bo i om man inte tillför luft utifrån som vintertid måste värmas upp. Därför handlar det inte särskilt mycket om att isolera husen mer än idag, utan om att återvinna en del av den energi som går åt för att värma den kalla luften. Svårare är det inte och det vet givetvis dessa energiproducenter...

Skrämselpropaganda..?



I en debattartikel i SvD visar WWF upp en undersökning, eller snarare sin tolkning, där unga människor nu börjat tro på klimathoten. I nästa andetag säger man att det ska vi ta på allvar.

Det vill säga, artikelförfattarna har sedan länge ägnat sig åt att skrämma upp landets ungdomar och begär nu att myndigheterna ska göra något åt det. Alltså det klimathot man hittat på.

Intressant med artikeln är att SvD har tillåtit kommentarer och av de just nu 303 kommentarerna hittade jag inte ens en procent som verkar tro på klimathotet. Tvärtom sågar man artikelförfattarna jäms med fotknölarna och menar att dom bara försvarar sitt geschäft.

Lite kul för opportunisten Pär "Wasaloppet" Holmgren måste vara att skidtävlingen Slotts-sprinten som går idag, hotas av allt snöande...