tisdag 26 februari 2013

Klimatkamp



Upptäckte nyss ett nytt "klimatord" när jag läste ett intressant gästinlägg av Jacob Nordangård på The Climate Scam.

Det handlar om Peter Taylor med bakgrund i miljörörelserna, som nu alltmer ifrågasätter både de motiv och medel dessa använder sig av. Han menar att de lösningar som förs fram för att lösa klimathotet ofta är farligare än den globala uppvärmningen i sig. Exempelvis storskaliga vindkraftsparker och biodrivmedel. Alltså ännu en som ser på klimatfrågan med öppna ögon.

måndag 25 februari 2013

100% politiker med 0% sunt förnuft

Jag lyssnade igenom vad Anna-Karin Hatt sa i hela lördagsintervjun, som för övrigt hanterades på ett utmärkt sätt av intervjuaren Ci Holmgren. Vet inte hur länge man kommer att kunna lyssna på den via nätet, men lägger in den här så får vi se:

Lyssna: Anna-Karin Hatt 20130223 12:56

Det är riktigt skrämmande att lyssna till hur en politiker undviker att ge rediga svar på i stort sett samtliga frågor hon får. Ännu mer skrämmande när man märker att hon faktiskt inte har en susning om vad hon borde svara. Hon saknar helt enkelt en egen bakomliggande kunskap i energifrågorna, och när det gäller klimatfrågan så verkar hon ha svalt den massmediala desinformationen. Hon reagerar inte ens på varför Vetenskapsakademien dömer ut vindkraften i Sverige.

Däremot upprepar hon åtskilliga gånger att det är hon som är energiminister! Kanske det enda hon är säker på, så länge det varar...


lördag 23 februari 2013

Fortsatt vetorätt...



I dagens Lördagsintervju svarade Anna-Karin Hatt att alliansen vill ha kvar kommunernas vetorätt mot vindkraftsetableringar. Det tycker förstås vindkraftsindustrin inte om...

torsdag 21 februari 2013

"Ingen uppvärmning på 17 år"



Det är intressant att Rajendra Pachauri nu medger att den globala uppvärmningen tagit en lång paus. Han är också med på att Met Office säger att pausen kommer att vara i minst 21 år innan uppvärmningen fortsätter.

Pachauri leder FN:s klimatpanel som nu är i slutspurten med nästa klimatrapport och kan givetvis inte undvika att släppa ut lite sanningar om innehållet, även om han sen försöker tona ner vad dom betyder. 17 år är ingen trend menar han, det behövs 30-40 år innan man kan vara säker på hur trenden ser ut.

Då skulle man kunna dra slutsatsen att rapporterna kommer för ofta, speciellt eftersom dom innehåller så många politiska utspel om vad som måste göras för att hejda koldioxidutsläppen som för närvarande inte påverkar klimatet överhuvudtaget. Sedan 17 år!

söndag 17 februari 2013

Hycklarna...



Idag sändes ett program i P1 där opportunisterna bakom kärnkraftsutbyggnaden fick gråta ut om alla "hot" dom utsatts för. Nästan rörande, en del har tydligen tagit åt sig så att dom inte längre vill jobba med vindkraft...

Märkligt hur det kan bli. En industri som ruinerar våra naturvärden och människors livskvalitet bara för att tjäna pengar, ska inte få kritiseras bara för att dom har ett gäng opportunistiska politiker bakom ryggen?

måndag 4 februari 2013

No comments...


Med tanke på hur aktivister i diverse NGO:er i åratal ansträngt sig för att stoppa det ena efter det andra, är det faktiskt sensationellt att inga reagerat över den värsta miljöförstöringen sedan andra världskriget! Att döma av de mer än 1.000 kommentarerna i The Telegraph, är det dock bara ett fåtal som verkar ledsna över det fallna vindkraftverket...

lördag 2 februari 2013

Klimatdebatt i Riksdagen


I förra veckan hade man på Miljöpartiets initiativ en klimatdebatt i Riksdagen. Det var nog den mest avslöjande riksdagsdebatten i historien då det visade sig att inte en enda av debattörerna var påläst i ämnet. Med ett undantag, Fransson från Sverigedemokraterna. Detta faktum kan tyvärr gynna SD ganska rejält i nästa val, om inte de andra partierna gör sin hemläxa.

Det skulle faktiskt vara kul att få en utskrift av hela debatten, den borde också användas i någon form av undervisning. Man kom att tänka på Yngve Gamlins nonsens-monologer där han drev med politiker som bara lät munnen gå. Det värsta är bara att det handlar om allvarliga saker som hanteras av 100 procent okunniga. Ungefär som om kärnkraftverk fick skötas av förskolebarn.

Däremot har Dagens Nyheter då och då artiklar som inte skrivits av Karin Bojs och därför lyfter fram vetenskap som visar att klimathotet kan vara överdrivet. Det var bland annat den här artikeln som Fransson tog upp i Riksdagsdebatten och som Lena Ek omedelbart avfärdade. Trots att hon knappast hade en aning om vad som avhandlades i artikeln...

Annars var det väl Jonas Sjöstedt och en dam från Folkpartiet som skämde ut sig mest i sin totala okunnighet när dom kritserade Fransson.